Technologie | Apple | Hardware

Podívejte se na rozborku bezdrátových sluchátek Apple Airpods, co vše je uvnitř?

Nová bezdrátová sluchátka Apple Airpods se po několika měsících od oficiálního představení začínají objevovat v prodeji a kromě recenzí s tím přichází i podrobná rozborka od webu iFixit,

Apple Airpods se skládají ze dvou hlavních částí – samotných sluchátek a nabíjecího krytu. Zatímco klasická kabelová sluchátka od Applu jsou uvnitř takřka úplně prázdná, v případě bezdrátových Airpods je prostor zcela vyplněný elektronikou a baterií.

n4KfvrncF3RvSfgo.jpgQ4aUJa1Uv3KpWJRR.jpgv5XYd4HyB6DhdXXA.jpg

Kryt je kompletně a velmi pevně slepený a spodní stříbrný kruh, který slouží jako kontaktní spoj pro nabíjení uvnitř stanice, ukrývá integrovaný hlavní mikrofon. Sluchátka totiž mají i dodatečný mikrofon v horní části, který slouží pro minimalizaci šumu z okolí. V horní části je také infračervený senzor pro měření vzdálenosti a akcelerometr.

UHQauQv6Fhsotim4.jpg
Detail horní části sluchátka Apple Airpods (Zdroj: iFixit)

V podlouhlé části se nachází 93mWh baterie (přibližně 1 % kapacity baterie v iPhonu 7) a také dlouhá anténa. V horní části, kde je i samotný reproduktor a senzory, se nachází kompaktní základní deska obsahující jak bezdrátový komunikační čip Apple W1, tak i programovatelný SoC od Cypress, úsporný stereo kodek od Maximu a napájecí obvod od Texas Instruments.

iQGyIcLZcIscjUsD.jpg
Kompletně rozebraná sluchátka i nabíjecí stanice Apple Airpods (Zdroj: iFixit)

Nabíjecí krabička obsahuje kromě základní elektroniky pro bezdrátovou komunikaci (včetně Cortex M0+ MCU) integrovanou baterii s kapacitou 1,52 Wh s napětím 3,81 V.

Diskuze (28) Další článek: Seznam se pochlubil, co jsme na něm letos nejvíce hledali. Ne, pornografie to nebyla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,