Elektromobily | Automobily | Tesla Motors

Podívejte se, jak dokáže elektromobil Tesla Model S díky okamžitému zrychlení ujet před nárazem zezadu

Elektromobily Tesla jsou pověstné extrémním zrychlením v jakékoli rychlosti a pak obzvláště nejnovější „D“ modely, které mají dva elektromotory pro přední a zadní kola. Dokonce poskytují lepší zrychlení, než i ty nejdražší a nejrychlejší supersportovní auta.

Okamžité zrychlení se může hodit nejen při předjíždění, ale i jako ochrana proti nehodě, o čemž se přesvědčil i Jason Hughes. Při běžné jízdě se na jeho Teslu Model S P85D zezadu řítilo jiné vozidlo (Prius) a vzhledem k tomu, že si ho dokázal včas všimnout a sešlápl pedál, s Teslou okamžitě ujel.

Kdyby auto nemělo takové zrychlení, došlo by nejspíše k nehodě. I když se jednalo o lidskou pozornost v kombinaci se skvělým zrychlením vozu, velmi dobře lze vidět, jak budou automatické systémy (Tesla vyvíjí vlastního „Autopilota“) schopné vyřešit řadu kritických situací.

-1x-1.png
Porovnání zrychlení elektromobilů Tesla se supersporty (Zdroj: Bloomberg)

Snímací systémy kontrolují dění kolem vozidla i na větší vzdálenosti, takže lze předpokládat, že podobným způsobem by případný automatický systém dokázal „ujet“ i autu, které se bude řítit ze strany a podobně. Pochopitelně ale pouze v případě, že je cesta volná.


Přehled modelů automobilky Tesla:

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tesla model S. Luxusní elektrický sedan napěchovaný elektronikou. Nově bude umět jezdit sám, zatím bez řidiče umí jezdit po dálnici nebo v koloně
Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Novější model X je větší a zaujme křídlovými dveřmi. Také tento vůz už se nově vyrábí s hardwarem potřebným pro autonomní řízení
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Zatím nejnovější model – Tesla Model 3. Je to menší vůz než Model S, o to ale levnější. Na trh se dostane až příští rok, objednávky už jsou už ale vyprodané až do roku 2018.
Diskuze (36) Další článek: Populární hudební tracker What.CD skončil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,