Počítačové e-shopy: je lepší Alfa, Alza, CZC nebo „TSko“?

S vaší pomocí hledáme nejoblíbenější český počítačový e-shop. Zkoumáme ceny, možnosti dopravy a platby, nebo i přívětivost webu a jeho funkce.
Kapitoly článku

Na českém internetu máme docela široký výběr ze specializovaných obchodů, ve kterých lze nakoupit hardware, hotové počítače nebo nějaké příslušenství k nim. Který je ale ten nejlepší? To jsme se snažili zjistit. Právě proto jsme vás na našem fóru požádali o tipy na počítačové e-shopy, ve kterých nejčastěji nakupujete hardware či podobné zboží. Spousta z vás přidala také své zkušenosti, které jsme v hodnocení zhodnotili a připojili i vlastní.

Celkem jste nám doporučili 21 e-shopů. Přičemž prakticky ihned se vytvořila čtyřka elitních e-shopů, která byla hojně zmiňována: CZC.cz, Alza.cz, Alfa.cz a její nový majitel TS Bohemia. S odstupem pak následovaly také e-shopy Mall.cz, Mironet.cz a Softcom.cz, do srovnání e-shopů jsme však Mall.cz nezahrnuli, protože nejde o obchod s počítačovým hardwarem, nabízí pouze hotové počítače a příslušenství.

Výběr se shodl s našimi odhady. Ostatní z vámi doporučených e-shopů jsme do srovnání nezahrnuli, protože získali pouze jedno až dvě doporučení.

E-shop.jpg

Hned na začátku prozradíme, že jsme redakčně neurčili žádného vítěze. U e-shopů se totiž nevyhneme nutnosti subjektivního hodnocení a leckteré parametry či služby jsou nesrovnatelné. Nicméně dozvíte se o základních výhodách a nevýhodách jednotlivých obchodů, srovnáme ceny a základní funkcionality e-shopu. Na základě nabytých informací i osobních zkušeností pak můžete dát hlas jednomu z e-shopů v naší anketě.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,