Počítačová škola Gopas zve na seminář o IT bezpečnosti

(inzerce) Dva specialisté z Gopasu vás seznámí s riziky, která hrozí vaší společnosti zevnitř: útoky na firemní síť, vykrádání souborů s důležitými daty, lámání hesel a tak dále.

Pozvánka na seminář: Kyberzločinci tam, kde byste je nečekali, aneb pod svícnem bývá tma

Lektoři semináře: Ondřej Ševeček a William Ischanoe

Termín: 7. června 2012 – 09:00, Praha – Microsoft, konferenční sál Aquarius

Info a registrace: www.gopas.cz

Volné pokračování úspěšného březnového semináře "Kyberkriminálníkem snadno a rychle". Tentokrát vás seznámíme s riziky, která hrozí vaší společnosti zevnitř: útoky na firemní síť, vykrádání souborů s důležitými daty, lámání hesel a tak dále. Kdo představuje takovou hrozbu? Lze se účinně bránit? Jak? Dva naši odborníci na zajištění bezpečnosti, ale i její pokoření, Ondřej Ševeček a William Ischanoe, vám v rámci dopoledního a odpoledního bloku semináře předvedou praktické ukázky útoku a také účinné způsoby obrany. Rozhodně se máte na co těšit!

I.jpg Sevecek.jpg
William Ischanoe • Ondřej Ševeček

W: Nazdar Ondřeji, dneska je venku krásně. Všechno kvete, roste. Ale čoveče… teď jsem na netu četl, že se v poslední době nějak přemnožili krtkové.

O: No né, jak to?

W: Prej mají ideální podmínky ve spoustě firem.

O: Skutečně?

W: Fakt – představ si, že skoro polovina zaměstnanců firem ani neví, co živí jejich firmu? Že dokonce ani samotní administrátoři nemají klasifikovaný svoje data.

O: No ne, ale jak takovej admin může vůbec chránit svoje data?

W: No právě – představ si, to je ta největší legrace – a to je pro mě skutečně záhada – že kolikrát ani nevyužívají šifrování a hlídání provozu na síti. Rozumíš tomu? Mluvím vážně – žádný IDS/IPS, žádný šifrování, audit, prostě maximálně self-singed certifikáty a to je VŠECHNO!!!

O: Jo, to máš pravdu. Taky tomu občas nemůžu věřit, že by se v 21. století ještě našly firmy, kde se nepoužívají PKI, 802.1x, NAP, HTTPS, IPSec, ale opak je pravdou. Spousta administrátorů tyhle prostředky ignoruje a považuje je za příliš nákladný nebo složitý a přitom jim to všechno u nás
v GOPASu ukazujeme už roky.

W: Jojo, to je pravda, ale ne všichni mají čas a prostředky na to, aby se jen tak informativně podívali na naše kurzy bezpečnosti a možná by to raději chtělo nějakou otevřenou akci pro veřejnost – rozumíš – za pár korun. Možná by to chtělo raději umožnit kolegům se s problematikou rychle
a snadno seznámit za pár korun na veřejné přednášce. Co děláš třeba 7. června v Praze? Máš čas?
Že bychom udělali 7. června seminář třeba v Microsoftu v konferenčním sále Aquarius?

O: Domluveno. Měli bychom hlavně kolegům administrátorům, kteří tu problematiku ještě nezpracovali, ukázat, co všechno jim Microsoft řešení může nabídnout v boji proti krtkům.

W: A myslíš, že opravdu budou mít motivaci přijít, když je venku tak nádherně – skoro jak
na dovolenou?

O: No jasně, vždyť jim můžeme nabídnout mnohem větší zábavu, než jakou můžou zažít na dovolené.A co jim nabídnout i trochu adrenalinu a pohled do zákulisí, aby ochutnali i druhou stranu mince?

W: Myslíš jako nějaký útok live?

O: Přesně.

W: Jo, souhlasím, určitě jim ukážeme, jak tu zahrádku, co si administrátoři bez zřetele na zabezpečení pěstují roky, může krtek rozvrtat za jedno odpoledne.

O: Tuhle časovanou bombu prostě a jednoduše zlikvidujeme!

W: Tak určitě. Vidíme se 7. června v Microsoftu v Praze!

Gopas letak.jpg
Další článek: Infogr.am: Vytvořte si vlastní infografiku za pět minut

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,