Počítače | Nositelnosti | Asus

Počítač Asus ROG GT51CA je vybaven náramkem na ruku, který odemkne tajný oddíl na disku a přetaktování

Společnost Asus představila novou řadu výkonných desktopových počítačů ROG GT51CA, které jsou kromě nejmodernějšího hardwaru vybavené i něčím trochu speciálním – NFC náramkem na ruku.

ROG Band, který je součástí balení, není určen jako náhrada běžného sportovního trackeru – neukazuje čas, ani neměří, kolik kroků jste daný den ušli od počítače na záchod a do kuchyně.

gt51ca-front.jpg
Počítač Asus ROG GT51CA

Obsahuje ale NFC čip, který je spárovaný s daným počítačem. Pouze v přítomnosti tohoto náramku je možné se dostat k tajnému oddílu na disku, kde lze mít uložená „citlivá“ data, ke kterým se bez náramku nikdo jiný nedostane.

asus-rog-gt51ca.jpg

Další funkcí náramku je aktivace přetaktování vodou chlazeného procesoru Intel Core i7-6700K až na 4,6 GHz, které je řešené přes aplikaci v operačním systému a nevyžaduje restart počítače.

gt51ca-rog-band.jpg
Detail jednoduchého NFC náramku ROG Band

Konfigurace počítače umožňuje použití až dvou grafických karet GeForce GTX Titan X od Nvidie, až 64 GB operační paměti DDR4 na frekvenci 2,8 GHz a dvěma SSD ve slotu M.2 s kapacitou 512 GB. K dispozici je moderní nabídka portů, včetně USB-C a USB 3.1. Kvalitnější zvuk zajišťuje ESS Hi-Fi Audio. Vše podtrhuje efektní barevné čtyřzónové podsvícení schopné zobrazit až osm milionů barev.

Diskuze (9) Další článek: Visual Studio už nebude jen doménou Windows. Zamíří na jablečný macOS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,