Cloud | Hudba, filmy, seriály

Plex představuje Cloud. Každý si bude moci vybudovat svůj Netflix i bez NASu

Plex patří k oblíbeným službám pro přehrávání audiovizuálního obsahu ze síťových úložišť. Typickým využitím je instalace Plex Serveru na NAS a následné přehrávání v aplikacích pro chytré televize, smartphony, tablety, ale třeba i prostřednictvím webového prohlížeče na desktopech. Nyní vývojáři představili novou funkci Cloud, kdy serverová část nemusí běžet na hardwaru uživatele, ale na vzdáleném úložišti Amazon Drive.

Uživateli bude stačit aktivovat Plex Media Server v Cloudu a připojit k němu svoje úložiště na Amazon Drive. Od té chvíle začne fungovat serverová část stejně, jakoby běžela na lokální síti. Samozřejmě s tím rozdílem, že bude stále k dispozici bez závislosti na jakémkoliv hardwaru uživatele. Přístup bude možný ze všech aplikací Plexu pro všechny podporované platformy. Omezeny prozatím budou některé funkce, jako je upload obsahu z klientských aplikací.

Plex Cloud bude funkcí dostupnou pro uživatele s placeným účtem Plex Pass. Ten stojí 5 dolarů za měsíc, 40 dolarů ročně nebo 150 dolarů za časově neomezenou licenci. Amazon Drive nabízí neomezené úložiště za cenu 60 dolarů ročně. Při ročních platbách tedy uživatel zaplatí celkem 100 dolarů – asi 2 400 Kč.

Vývojáři uvádí, že prozatím bude funkce dostupná pouze pro úložiště Amazon Drive. Do budoucna však prý uvažují o rozšíření podpory pro další služby.

Diskuze (4) Další článek: Google Station: Internetová jednička chce Wi-Fi pro každého a úplně všude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,