Hudba, filmy, seriály | Warez | Pirátství

Pirátský Vodlocker.to: Zadáte kód filmu z IMDB a přehrávač jej bude streamovat z wearezových doupat

Filmové pirátství jde s dobou, a tak se stává stále populárnějším streamování obsahu bez potřeby jeho stahování. I proto se na pořad dne dostává otázka, zdali je odkaz zločin, či nikoliv, přičemž toto právní dilema zaměstnává už nějaký pátek i evropské soudy.

65592142
VoDlocker v akci. Zadal jsem IMDB kód filmu (v tomto případě legálně šiřitelného) a APi mi vygenerovalo embed kód pro vložení do stránky, jako by film byl třeba na YouTube

Nyní se na scéně objevil další technicky zajímavý počin. Jmenuje se VoDlocker a jeto jakési embed API pro audiovizuální warez.

V praxi to znamená, že si pomocí několika parametrů složité URL na film a stránka vám k něm poté vyrobí embed kód pro přehrání uvnitř kontejneru HTML5.

Samozřejmě se nabízí otázka, odkud se vlastně ten film streamuje. A v tom právě tkví kouzlo VoDlockeru, pomocí názvu filmu, anebo jeho identifikátoru z databáze IMDB jej totiž vyhledá napříč internetem – v jeho indexu je hromada warezových doupat, takže odkaz na cílovou MP4ku najde skoro vždy.

A co víc, dohledá dokonce i titulky. Slabinou je snad pouze absence češtiny. API sice umožňuje nastavit i jazyk, český obsah, nebo alespoň české titulky, mi však nikdy nenalezlo.

Diskuze (12) Další článek: Asus chystá Vivobook S15. Patnáctipalcový displej namačká do čtrnáctipalcového šasi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,