Byznys | Internet | PayPal

PayPal začíná blokovat některé VPN služby

PayPal si posvítí na internetové služby VPN, které slouží ke snadnému přístupu k webům, které jsou dostupné jen na vybraných trzích. Platí to třeba o službách, které působí jen v USA a nejsou dostupné ze zbytku světa. Surfař pak pomocí VPN získá americkou IP adresu a pro cílovou službu se jeví třeba jako návštěvník z Dallasu.

Podle TorrentFreaku však PayPal začíná podobným VPN službám rozesílat e-maily z upozornění, že je jejich činnost v rozporu s jeho podmínkami a tedy nemohou používat jeho platební bránu. PayPal přitom patří k těm nejrozšířenějším platebním systémům na internetu, protože je ideálním bezpečnostním a důvěryhodným mezistupněm při platbě kartou.

359130620
PayPalu se nelíbí třeba VPN služba UnoTelly

Zatímco PayPalem na neznámé webové službě zaplatí každý a jedná se o bezpečný způsob, číslo karty na neznámé platební bráně, kterou nezná, každý zdaleka nevyplní a podobné obavy jsou naprosto v pořádku. Pokud by tedy podobné VPN služby přišly o PayPal, mohlo by to výrazně zasáhnout jejich financování.

A co vlastně PayPalu přesně vadí? Dokument PayPal Acceptable Use Policy zmiňuje, že PayPal neumožňuje využívat platební systém v případech, kdy může dojít k porušování zákona a autorských práv. Obcházení geografických restrikcí přitom není ničím jiným než obcházení podmínek zase nějaké jiné služby.

Diskuze (16) Další článek: Ohlala: Randící aplikace, která nabízí i něco víc [startup na pátek]

Témata článku: , , , , , , , , ,