Oživení pro Windows Store: nové aplikace pro Facebook, Messenger a Instagram

Chabou nabídku aplikací ve Windows Store oživí trojice od Facebooku. Ten se rozhodl inovovat a připravil nové univerzální aplikace pro svou sociální síť, komunikační službu Messenger a také síť Instagram, která Facebooku patří. Má to ale několik háčků.

Zaprvé, nové aplikace si ještě nemůžete vyzkoušet. Americké weby už o nich informují, ale jak píše například MSpoweruser.com, ve Windows Store se mohou různým uživatelům objevit až za několik hodin (my je zatím ve Windows Store nevidíme).

Druhý háček je v tom, že ačkoli se jedná o tzv. univerzální aplikace, nejsou zatím připraveny napříč platformami - Facebook a Messenger bude jen pro počítače, Instagram jen pro mobily. Facebook a Messenger pro mobily by měly přijít „brzy“, s Instagramem pro počítače a tablety s Windows 10 ale ani nepočítáme. 

484386031 
Nová podoba aplikace Facebooku pro Windows 10 (zdroj: Microsoft)

Nová aplikace Facebooku by měla konečně přinést všechny důležité funkce včetně načítání článků či webových odkazů přímo v aplikaci, hodnocení příspěvků emocemi, nálepky v komentářích atd. Kompletní modernizací prošel i vzhled a ovládání aplikace, dostala také novou živou dlaždici s více informacemi. 

Všechny nové komunikační vymoženosti dostane i aplikace Messengeru. Umožní posílání nálepek, fotek či animovaných gifů, všechno by prostě mělo fungovat stejně jako ve webové verzi aplikace. Samozřejmostí jsou systémové notifikace pro Windows 10.

593120190 
Nový Messenger pro Windows 10

Mobilní Instagram se konečně po letech zbavil označení „Beta“ a rovněž dostane všechny nové funkce včetně posílání zpráv, publikace videí, správy více účtů atd. 

Tohle bude pro Windows Store velké oživení. Přibudou důležité aplikace, které jsou masově využívány. Pokud budou dobře fungovat notifikace a aplikace budou rychlé a stabilní, mohly by si najít docela dost příznivců. 

Diskuze (22) Další článek: HP představilo Chromebook s 16 GB operační paměti a nezvykle vysokým rozlišením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,