Outlook od Microsoftu umožní „lajkovat“ e-maily jako na Facebooku

Jednou z funkcí, která mi chybí v klasickém poštovním protokolu, je absence To se mi líbí. Často mi dorazí e-mail, třeba fotografie z dovolené, na které nechci odpovídat obligátní hláškou „Ahoj, díky za fotky. Hezký,“ ale zároveň bych dal rád najevo odesílateli, že mě zpráva potěšila. Na Facebooku, Twitteru a Google Plus to mohu dát najevo právě oním lajkem, ale e-mailová komunikace to bohužel neumí.

Microsoftu se očividně podobný nápad také líbí, lajky a dokonce zmínky (mentions) totiž zavádí alespoň ve své poštovní službě komerčního předplatného Office 365 pro organizace. Ve webovém, mobilním i desktopovém Outlooku (2016) proto přibude možnost označit zprávu jako oblíbenou, přičemž odesílatel bude informován formou notifikace.

975189934
Označení zprávy, že se mi líbí. Odesílatel bude informovaný notifikací

Zároveň přibydou i ony zmínky, když tedy napíšete ve zprávě @, zobrazí se seznam kontaktů a ten, který vyberete, přidá pošťák do seznamu příjemců. Zprávy, kde budete takto označeni, budou zároveň speciálně označené, abyste je mohli snáze filtrovat. Zmínka se tedy oproti klasickému To: liší v tom, že dává vašemu kontaktu v hromadné zprávě vyšší prioritu.

344655793
Zmínka kontaktu ve zprávě

Bylo by skvělé, kdyby se z něčeho podobného stala norma, kterou by podporovali i ostatní a fungovala by i napříč různými poštovními službami. Nejspíše je už ale pozdě, poněvadž valná část komunikace se už dávno přesunula na sociální sítě a IM.

Diskuze (6) Další článek: Finální verze OS X 10.11 El Capitan je k dispozici pro Macy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,