Software | Prohlížeče | Opera

Opera přinese nový design a boční panel pro Messenger

Internetový prohlížeč Opera chystá pro své uživatele významné novinky. Projekt s kódovým označením Reborn přinese změnu designu a integraci Facebook Messengeru přímo do postranního panelu.

Novinky už jsou k dispozici ve vývojářské verzi, nejvíce přitom zaujme změna designu. Prvky jsou jednodušší, světlejší i elegantnější. Změny se dočkal i Rychlý přístup (Speed ​​Dial), který obsahuje jemné animace. Ty jsou také v novém postranním panelu. Navíc si uživatelé budou moci vybrat mezi světlým a tmavým tématem prohlížeče.

Postranní panel má i současná verze Opery, nachází se však pouze v Rychlém přístupu. Tvůrci ho přesunou do hlavního okna prohlížeče a kromě animací v něm přibude několik položek. Tou nejvýznamnější bude zřejmě Facebook Messenger.

Bez instalace přídavných doplňků tak bude možné komunikovat prostřednictvím zmiňované sociální sítě. Opera slibuje integraci více komunikačních služeb do panelu, což nebude žádný velký problém. Panel není v zásadě nic jiného než jen okno s načtenou webovou stránkou, které umí zobrazit notifikaci stránky u ikony v bočním panelu.

Vývojářskou verzi programu si už můžete vyzkoušet.

Diskuze (3) Další článek: Čínská prefektura bude šmírovat obyvatele. V autech budou mít povinně GPS a RFID senzory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,