Facebook | Mark Zuckerberg | Oculus Rift

Oculus vyvíjí rukavice a zaměřuje se na rozšířenou realitu, prozradil Mark Zuckerberg

Oculus připravuje ke svým brýlím rukavice, které by do virtuálního prostoru dostaly i ruce. V dalším vývoji se přitom firma zaměřuje především na rozšířenou realitu, tedy interakci virtuálního prostředí s tím reálným. Prozradil to na své sociální síti šéf Facebooku Mark Zuckerberg.

Facebook koupil Oculus už téměř před třemi lety, a to za dvě miliardy dolarů. Firma je však od Facebooku oddělena a funguje samostatně. Své řešení pro virtuální realitu už prodává a pracuje na dalším vývoji.

Mark Zuckerberg firmu navštívil a byl evidentně spokojen s probíhajícím vývojem. Inženýři se nyní zabývají především tím, jak vylepšit optické vlastnosti headsetu, ale také tím, jak do virtuální reality více zapojit celé tělo. Pracuje se například na snímání pohybu očí nebo končetin.

66952243 231090608439788341 393189677
Mark Zuckerberg na návštěvě firmy Oculus . Pochvaloval si zejména nové rukavice, které například umožní hrát na virtuálním pianu, Výrobce má k dispozici laboratoře, kde může vyrábět a testovat prototypy. A také speciální akustickou komoru.
Diskuze (3) Další článek: Studie: Všichni fotí selfie, ale zároveň jimi každý opovrhuje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,