Nový Chromecast od Googlu vypadá jako jojo a má hned dvě verze

Googlu se povedlo podmanit televize prostřednictvím malé krabičky do HDMI portu nazvané Chromecast. Je levná, umožní streaming videoobsahu z internetu a pohodlně se ovládá skrze telefon, tablet či počítač. Geniální tah se podepsal na prodaných 20 milionech kusech a nyní přišel čas na novou verzi, respektive hned dvě nové verze.

01.jpg 02.jpg03.jpg
Zdá se, že Google konečně má ekosystém točící se kolem televize, po kterém roky toužil.
04.jpg05.jpg06.jpg
07.jpg08.jpg09.jpg
10.jpg11.jpg12.jpg
Takto vypadá nová aplikace Chromecast

Chromecast 2

...má nový tvar, který připomíná jojo. Už to není klasická „televizní tyčinka“, ale princip zůstal stejný – máme tu miniaturní zařízení a od něj vyvedený port HDMI. Připojení k internetu by mělo být citlivější a jistější díky třem vestavěným Wi-Fi anténám a kromě inovace hardwaru přibyly i zajímavé funkční možnosti. S Chromecastem bude nově možné hrát hry hned s několika uživateli zároveň. Vše se bude počítat v telefonu, Chromecast zůstává dále ryze streamovacím zařízením.

13.jpg14.jpg15.jpg
16.jpg17.jpg18.jpg
Tak to je nový Chromecast – drobný puk s magnetickým kabelem. Cena zůstává při starém.

Chromecast Audio

...je také takové jojo, ale místo HDMI provázku má kabel na připojení k audio zařízením. Nejčastěji tedy 3,5mm jack, ale třeba také optický digitální výstup. Je to odvozená verze Chromecastu určená pro poslech hudby a obejde se tedy bez obrazovky. Hudbu pošlete do zařízení z telefonu, ze kterého vše ovládáte. Anebo také z hodinek s Android Wear, protože na ty je aplikace Chromecastu připravena.

19.jpg24.jpg
22.jpg23.jpg
Chromecast audio umožní streamovat hudbu do libovolného rádia či reproduktorů.  

Nepřehlédněte další včerejší novinky Googlu:

Diskuze (15) Další článek: V Asii útočí linuxový botnet. Jeho DDoS útoky mají sílu až 150 Gb/s

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,