PR články

Nenoste hlavu v oblacích. Chraňte svá firemní data v cloudu

Reklama 30. března 2017
Mac Pro žije. Apple plánuje nový model s možností upgradů
Provozování firemních aplikací ve vlastním datovém centru nebo serverovně nemusí být tak bezpečné, jak si myslíte.

Stále intenzivnější využívání cloudových služeb je nezpochybnitelným celosvětovým trendem. Na principu cloudu fungují služby všech technologických gigantů dnešní doby, jako je Google, Microsoft, Apple nebo Amazon. To však neznamená, že firma musí mít obraty v řádu miliard dolarů, aby se jí využívání cloudu vyplatilo. Naopak. Při využívání cloudu pro firemní účely více než v jakémkoli oboru platí, že na velikosti nezáleží.

Cloudové řešení přináší zásadní výhody oproti klasickému provozování firemních aplikací ve vlastním datovém centru nebo serverovně. Data ve virtuálním privátním datovém centru jsou díky fyzickému zabezpečení a šifrování ve větším bezpečí než na interních serverech. Platíte pouze za kapacitu, kterou opravdu využíváte. K datům se dostanete odkudkoli a kdykoli.
Nejmodernější řešení jsou při tom v Česku k dispozici. Technologie společnosti Cloud4Com převyšují i běžný západoevropský standard a zaměřují se na splnění těch nejvyšších požadavků na bezpečnost, dostupnost a flexibilitu.

Díky využití technologie Intel TXT je Cloud4com schopen svým zákazníkům garantovat, že jejich servery jsou provozovány na zabezpečené výpočetní platformě, která nebyla nijak kompromitována či napadena. Intel TXT při bootování serveru kontroluje kritické komponenty výpočetního systémů jako BIOS, systémové firmwary i samotný hypervisor virtualizačního systému a jeho komponenty. Technologie umožní start serveru a operačního systému pouze v případě, že všechny hodnoty odpovídají těmto ověřeným hodnotám.

Data klientů Cloud4com jsou uložena v datovém centru TTC Teleport. Toto datové centrum má zároveň bezpečnostní kategorii Tier 3+, tedy opět nejvyšší možné hodnocení v Česku. Železobetonová budova je velmi přísně střežena a je chráněna komplexním kamerovým systémem. Disponuje špičkovým chlazením i nejmodernějšími požárními a hasicími systémy. Fyzické odcizení dat je prakticky nemožné.

Každá firma, která bere v úvahu bezpečnost, by si tak měla odpovědět na otázku, co by se stalo, pokud by se někdo vloupal do její serverovny a úložiště jednoduše odnesl nebo zničil. Podle výzkumů je drtivá většina případů krádeže firemních dat spáchána samotnými zaměstnanci firmy, kteří mají do systémů oprávněný přístup.

Veškerá data v cloudu mohou být navíc jednoduše, ale velmi sofistikovaně šifrována. Hacker ani lupič tak odcizená data nedokáže přečíst. Cloud4com je totiž jeden z prvních poskytovatelů na světě, který využívá unikátní řešení společnosti Gemalto, ProtectV.

Zjistěte, jaké výhody má cloud pro vaši firmu a vyzkoušejte měsíc zdarma.

Kontaktujte nás a rádi s vámi probereme využití cloudu ve vaší firmě a výhody, které vám přinese.

Další článek: Mac Pro žije. Apple plánuje nový model s možností upgradů

Témata článku: