Nejnovější čip od DisplayLinku zvládne pomocí USB obsloužit až čtyři 4K monitory

DisplayLink, výrobce grafických čipů a adapterů připojitelných přes rozhraní USB, představil na Computexu technologii, která dokáže přes jeden port USB připojit až čtyři 60 Hz monitory s rozlišením 4K. Využívá svého nejnovějšího čipsetu DL-6950, který se k hostitelskému počítači připojí přes USB 3.0 (na konektoru nezáleží, buď klasické USB nebo USB-C).

dl-7-666x400.jpg
DisplayLink na Computexu prezentoval připojení čtveřice 4K monitorů přes rozhraní USB 3.0

Přes DL-6950 lze připojit až dva 4K monitory, propojením dvou čipů pomocí daisy chain můžeme získat signál pro celkem čtyři 60 Hz 4K monitory a do zdrojového počítače povede stále jen jeden USB kabel. Kromě dvojice 4K monitorů čip DL-6950 zvládá obstarat také gigabitový Ethernet a audio.

Nová technologie ukazuje možnosti současných rozhraní. Je však nutné podotknout, že čip DisplayLinku sice rozšíří možnosti grafických výstupů, ale není zároveň výkonnou grafickou kartou, která by pomohla velkou obrazovou plochu obsloužit i méně výkonným počítačům. Na to musíte mít dostatečně silný počítač, ovšem pokud nemáte v úmyslu hrát hry, poradí si s několika 4K monitory i slušnější notebook.

Diskuze (2) Další článek: Chytrý batoh BackPAIX: rozdává smajlíky a zahlásí, když ho někdo krade

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,