Nejlepší programy na práci s hesly

Počítačová bezpečnost je stále důležitější, stejně jako ochrana citlivých údajů. Jaký software je ten nejlepší pro práci s hesly, jejich generování, správu či bezpečné uchovávání?

Placený, nebo bezplatný, úzce zaměřený, či funkčně rozsáhlý, monoplatformní, nebo široce dostupný? To jsou hlavní otázky, které si uživatel musí položit při hledání vhodného softwaru pro práci s hesly. Abychom vám nabídli co nejpestřejší koktejl programů, nechali jsme tyto otázky zodpovídat naše čtenáře v diskuzi na fóru.

Výsledkem je množství zajímavých názorů a zkušeností, které se promítly do níže uvedeného seznamu softwaru a služeb, které vám nyní nabízíme k vyzkoušení. V diskuzi se ovšem objevily i názory, že není třeba využívat žádný specializovaný software, protože pro přístup k internetovým službám plně dostačují schopnosti webových prohlížečů, které hesla a přihlašovací jména uchovávají.

Podle názoru jiných ovšem takto uchované údaje nejsou v bezpečí a hrozí jejich zneužití. Neřeší to také problém s dostupností hesla všude, kde se uživatel připojí, nebo u hesel, které se primárně netýkají internetu. Stále se tak u mnoha uživatelů vyskytuje potřeba využít nějaký specializovaný nástroj.

O tom nejlepším programu pro práci s hesly můžete hlasovat v přiložené anketě a své názory vyjádřit v diskuzi pod článkem.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,