Nejlepší nástroje pro práci s elektronickými knihami

Čtení, kategorizace, archivace, převody mezi mnoha formáty. To jsou nejčastější úkony, které uživatel elektronických knih s nimi provádí. Jaké nástroje jsou pro tyto činnosti ty nejlepší?
Kapitoly článku

Čtení elektronických knih je stále populárnější a rozšířenější, stejně jako množství těchto knih a různost formátu. Proto jsme po delší době obnovili diskuzní vlákno na fóru Živě.cz, kde jsme pomocí vás čtenářů hledali odpověď na otázku, jaké nástroje jsou nejlepší pro práci s elektronickými knihami.

Hledali jsme primárně konvertory z formátu do formátu, programy či služby pro úpravu knih, jejich katalogizaci a případně čtení přímo na počítači. Výsledkem pro vás má být soubor tipů, které vám usnadní život, pokud přicházíte s elektronickými knihami více do kontaktu.

Naším cílem rovněž bylo nabídnout co nejpestřejší škálu nástrojů, k čemuž diskutující na fóru nemálo přispěli. Přesto lze identifikovat jeden program, který je dle očekávání dominantním nástrojem v tomto odvětví. Jedná se o notoricky známou aplikaci Calibre, k níž se také hned v následující kapitole dostáváme.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,