Nejlepší cyklopočítač současnosti? Garmin představil nový Edge 820

Garmin se v posledních letech přeorientoval na fitness segment, kterým nahradil skomírající automobilové navigace. Mezi dlouhodobě úspěšné produkty patří také cyklistické navigace řady Edge, mezi nimiž nabízí řadu 8XX s dotykovým displejem. Poslední generaci s označením 820 představil právě nyní.

Vedle zmenšení konstrukce proběhly změny především mezi softwarovými funkcemi. Nově přibyl třeba GroupTrack, který umožňuje všem ve skupině sledovat polohu a další údaje o okolních cyklistech. Nechybí mapa Garmin Cycle Map, což je běžná tun-by-turn navigace upravená pro účely cyklistů se specifickými body zájmů.

Základem je kompatibilita s příslušenstvím, které komunikuje pomocí protokolu ANT+. Mezi to patří vedle běžného pásu pro snímání tepu nebo senzory kadence a rychlosti také pedály Vector s integrovaným wattmetrem nebo speciální hrudní pás, který dokáže změřit také VO2 Max. Nechybí ani možnost připojit elektronické řazení Di2 od Shimana.

Novinkou je vestavění akcelerometru přímo do cyklopočítače, který díky tomu může detekovat nehodu a případně odeslat polohu a další důležité údaje. K tomu slouží možné spojení se smartphonem pomocí Bluetooth, který je využíván také pro možnost živého sledování cyklisty ve webovém rozhraní. Nově také nabízí Edge úsporný režim, kdy jsou omezeny některé funkce pro prodloužení výdrže na jedno nabití. To se v případě aktivní GPS pohybuje kolem patnácti hodin.

Edge 820 pracuje s displejem o úhlopříčce 2,3 palců využívající kapacitní technologii, která by podle Garminu neměla mít problémy ani s rukavicemi. Garmin Edge 820 bude k dostání za cenu 399 eur, tedy asi 10 800 Kč.

Diskuze (11) Další článek: Seagate propustí dalších 6 500 lidí, z firmy odejde více než desetina zaměstnanců

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,