Nefunguje vám Miranda? Vyměňte plugin icq.dll (doplněno)

Asi od osmnácti hodin mají někteří alternativní klienti problém s přihlášením do sítě ICQ. Pokud na vás při pokusu o přihlášení v Mirandě vyskočí toto okno:

postihlo to i vás. Řešením je stáhnout novější verzi souboru icq.dll (v 0.3.5.4) z této adresy. V případě, že máte spuštěnou Mirandu ji zavřete. Starý soubor icq.dll z adresáře miranda\plugins pro jistotu přejmenujte na icq.bak a ze staženého souboru rozbalte icq.dll do adresáře plugins.

Další, o něco pracnější možností je z této adresy soubor miranda-v05a60w.zip. Z archivu rozbalte z adresáře plugins soubor ICQ.dll na místo původního icq.dll. Samotný soubor icq.dll z tohoto balíčku zabalený v zipu můžete  stahovat i z GigaManie.

Doplněno: vypadá to, že u některých lidí, pravděpodobně se starší verzí Mirandy, není Miranda schopná pracovat, zmizí i kontakty. Doporučuju proto před zásahem do Mirandy zazálohovat celý adresář s Mirandou zkopírováním například na *.bak. Mohlo by stačit jen záloha souboru *.dat s profilem, ale jelikož k něčemu podobnému u mě nedošlo, nemám možnost to ověřit.

Podle zatím jedné potvrzené zprávy v případě, že se vám při použití icq.dll z icq.zip z první možnosti objeví v contactlistu (seznamu kontaktů) spousta neznámých kontaktů, pomůže použít icq.dll IcqOskarJ v 0.3.7.0 ze souboru z Gigamanie.

V případě, že ani druhý plugin nepomůže, můžete ještě založit nový profil a importovat kontakty i historii z profilu starého.

Doporučuji sledovat i diskuzi pod článkem.

Diskuze (88) Další článek: Webové stránky Windows Defenderu v češtině

Témata článku: , , , , ,