Návod: Jak povolit Flash Player v IE10 v Metru na Windows 8 i RT

Internet Explorer 10 ve Windows 8 a Windows RT obsahuje předinstalovaný Flash Player, ten však nepoběží na každém webu a ještě horší situace nastane ve verzi pro Metro, o které Microsoft tvrdí, že nepodporuje plug-iny.. Když jsme tedy vybalili Surface s Windows RT a Tegrou 3, v Metru nám v IE10 neběželo nic postavené na Flashi a na desktopu jen relativně malé množství webů včetně starého přehrávače, který jsme používali na Živě.cz, než jsme se přestěhovali na YouTube.

Tak je tam ten Flash Player, nebo není? Je, ale Microsoft používá whitelist – velmi dlouhý XML soubor s nastavením kompatibility pro konkrétní domény. Na webu XDA Developers naštěstí přišli na to, jak v něm povolit Flash Player pro konkrétní doménu.

Konfigurace whitelistu v IE10.png  Smazání historie IE10.png
Úprava whitelistu povolených domén pro Flash a smazání historie v IE10 pro Metro 

Whitelist povolených domén najdete v souboru C:\Users\<uživ. jméno>\AppData\Local\Microsoft\Internet Explorer\IECompatData\iecompatdata.xml. V tomto souboru vyhledejte XML tag <Flash> a uvnitř stejně jako na obrázku výše zapište doménu, na které se má povolit Flash Player. Takže třeba <domain>iprima.cz</domain>. Následně v prohlížeči smažte historii procházení (v IE10 pro Metro: Win+I, Internet Options).

Výsledek? Když povolíte doménu ceskatelevize.cz, na Windows 8 i Windows RT vám poběží televizní katalog České televize i v IE10 uvnitř Metra. To je klíčová informace zejména pro Windows RT, kde po ruce nebudou jiné webové prohlížeče a dává mu to obrovskou konkurenční výhodu.

IE 10 na WIndows RT a chybějící Flash Player.png  IE 10 na WIndows RT a Flash Player.png
Vlevo výchozí IE10 v Metru na Windows RT, vpravo ten samý IE 10 na Windows RT po úpravě whitelistu. Flash Player bez problému funguje, přestože jsem na armovém zařízení.

Flash Player 11 v IE10 běží v Metru na Windows RT (Tegra 3) v podstatě plynule, takže když si povolíte potřebné domény svých oblíbených videoportálů, které nenabízejí HTML5 a pak samozřejmě vybrané flashové aplikace, vše poběží jako po másle.

Diskuze (51) Další článek: Kolik je volného místa na 32GB a 64GB tabletu Surface

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,