MSI: Notebook s druhým displejem místo klávesnice

MSI na veletrhu CES předvádělo několik konceptů, které se do výroby ještě nedostaly. Možná ani nedostanou. To se rozhodne až podle toho, jaký zájem sklidí vystavené prototypy. Tím nejzajímavějším byl bezesporu notebook, který měl v prostoru klávesnice druhý displej. Prohlédnout jsme si mohli rovnou dvě různě velké verze, bohužel v podobě nefunkčních vzorků.

MSI koncepty 01.JPG MSI koncepty 02.JPG
MSI koncepty 03.JPG´MSI koncepty 04.JPG
Druhý displej místo klávesnice. Přijde to někomu praktické?

Oba desetipalcové displeje jsou dotykové a na tom spodním si můžete promítnout virtuální klávesnici. Na nějaké dlouhé psaní tento stroj pochopitelně není určen, má posloužit jako tablet nebo čtečka elektronických knih. Uvnitř je běžná notebooková výbava. Konkrétní procesor a další parametry zatím nebyly uvedeny, každopádně se ale počítá s SSD úložištěm. Operačním systémem mají být Windows 7.

MSI koncepty 05.JPG MSI koncepty 06.JPG MSI koncepty 07.JPG

Dalším z vystavených prototypů, který už má ale k výrobě blíže, je klasický novodobý tablet bez klávesnice, jakých se v průběhu roku 2010 vyrojí určitě celá řada. Pozornosti nemohlo uniknout ani unikátní řešení All-in-one počítače s výsuvnou konstrukcí skrývající bezdrátovou klávesnici. Moc praktické se to ale nejeví...

MSI koncepty 08.JPG MSI koncepty 09.JPG MSI koncepty 11.JPG
Klávesnici je možné vyjmout. Je bezdrátová a pokud si vystačíte s dotykovým displejem, tak může zůstat schovaná.
Diskuze (1) Další článek: CES 2010: nové stroje pro Windows 7

Témata článku: , , , , , , , , , , ,