Microsoft | Windows 10

Movie Maker dostane nástupce. Story Remix za vás video sestříhá a přidá efekty

Ve Windows po zaříznutí Movie Makeru chybí jednoduchý videoeditor, který by umožňoval intuitivní a co možná nejsnadnější sestříhání videí. To by měla změnit aplikace Story Remix, která zamíří do Windows 10 společně s podzimní aktualizací Fall Creators Update.

Microsoft tady dbá především na provázanost všech zařízení a aplikace tak kromě desktopu bude dostupná i na smartphonech s iOS a Androidem. Kdekoliv můžete začít editovat video (typicky na telefonu) a následně jej pohodlně dokončit na větším displeji. Se zdrojovým videem se bude pracovat v cloudu, nebo bude staženo na lokální úložiště.

Kromě běžného střihu by však měl Story Remix nabídnout i zajímavé chytré funkce. Umožní tak například základní klíčování, kdy se z obrazu pokusí vyříznout vybranou osobu a přenést ji do jiné scény.

Rovněž bude napojen na Remix 3D a Paint 3D takže bude možné do videí přidávat 3D objekty ať už vlastní nebo z velké databáze. Podobně potom půjde využít databáze různých grafických efektů – na přednášce jsme tak viděli jednoduchou náhradu fotbalového míče za ohnivou kouli, která v zemi vytvořila kráter. To vše by mělo být natolik jednoduché, aby podobný klip zvládl vytvořit i méně zkušený uživatel.

Hudbu bude možné přidávat z Groove Music, a to třeba jen zadáním žánru, o import a správné nastříhání se postará Story Remix sám.

Demonstrované vlastnosti rozhodně vypadají zajímavě, bude však záležet na tom, zda bude aplikace dostatečně intuitivní a nebude příliš překombinovaná. Ve Windows bychom totiž uvítali především podobnou střižnu, jakou mají k dispozici uživatelé macOS s dostupným iMovie.

Diskuze (9) Další článek: Windows 10 budou na podzim vypadat úplně jinak. Microsoft ukázal nový vzhled Fluent Design

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,