Microsoft | Windows 10 | Surface

Microsoft zítra představí novinky ve Windows 10 a nové počítače. Kromě nových placek se čeká i all-in-one

Microsoft na zítřek svolal do New Yorku tiskovou konferenci, na které se očekává představení novinek v další připravované větší aktualizaci pro Windows 10 a především nových zařízení. Nemělo by ale zůstat jen u modernizace tabletů Surface.

Hlavním překvapením by měla být premiéra all-in-one počítače, o kterém už začátkem září na základě svých zdrojů referovala Mary Jo Foley a od té doby se tyto informace neoficiálními cestami dále potvrzují.

Další očekávanou novinkou je zařízení pro domácnosti s integrovanou asistentkou Cortanou. To už je pro Microsoft de facto povinnost, protože se stejným konceptem už vystoupil Amazon i Google. Vyrobit takové zařízení je přitom docela triviální a nevyžaduje žádný sofistikovaný vývoj.

111627963 635260640
Amazon Echo, Google Home... co bude mít Microsoft?

Samozřejmě lze dále čekat aktualizace tabletových počítačů Surface, což naznačil už Amazon, když ke stávajícím modelům přidal do závorky označení „2015 version“. Nepřímo tím prozradil, že se zítra dočkáme verze 2016 a že tato verze nebude nijak přelomová, protože číselné označení se měnit nebude, zůstane u čtverky.

396134472
Amazon to nepřímo prozradil...

Z hlediska hardwaru bychom se mohli dočkat vylepšené verze HoloLens, nebo o plánovaných možnostech virtuální či rozšířené reality na platformě Xbox. Konkurenční Sony totiž už své řešení prodává.

Novinky budou odhaleny zítra, ve středu 26. října od 16:00 našeho času. Sledujte Živě.cz a nic vám neunikne, případně se můžete kouknout na živý přenos na webu Microsoftu.

Diskuze (10) Další článek: IBM: Macy vyjdou v konečné fázi pro firmu levněji, než nákup a správa počítačů s Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,