Microsoft vylepšil webový Skype. Zavoláte si i na běžná telefonní čísla

Pokud před běžnou desktopovou aplikací preferujete spíše webové rozhraní Skypu, pak by vás mohly potěšit novinky, které Microsoft právě přidal.

Tou první z nich je možnost vytáčet běžná telefonní čísla. Doposud to byla výsada desktopové verze, nyní si však zavoláte i na webu. Stále však platí, že je vyžadován dobitý kredit nebo předplatné třeba v rámci Office 365. Volání funguje stejně jako na desktopu – buď můžete zadat číslo ručně na číselníku, nebo lze i telefonní kontakty ukládat do seznamu.

untitled-1.png
Volání na telefony i ve webovém Skypu

Drobným vylepšením je potom možnost zobrazovat přímo v chatu videa z Youtube. Pokud vám tedy někdo odešle odkaz na nejoblíbenější videoserver, klip se rovnou ve Skypu přehraje.

Microsoft na web rozšířil i funkci, kterou do Skypu přidal teprve nedávno – možnost chatovat s uživateli, kteří nemají Skype účet. Pokud založíte novou konverzaci, lze do ní přizvat libovolné účastníky a následně vygenerovat unikátní sdílecí URL. Prostřednictvím ní se kdokoliv může k chatu připojit.

Pravděpodobně nejpraktičtější novinkou je potom podpora desktopových notifikací. Ty vás budou na nové zprávy nebo volání upozorňovat, i když poběží prohlížeč pouze na pozadí.

Diskuze (4) Další článek: Máte bujnou fantazii? Zkuste pochopit video s hrou ve 4D prostoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,