Hardware | Microsoft | Xbox | Kinect

Microsoft už Kinect prakticky pohřbil, teď ale vznikla hra, která ho dokáže pěkně využít

Ovladač Kinect byl pro Microsoft něco, čím mohl akcelerovat zájem o Xbox 360. Možnost ovládat hry celým tělem, promítnou svou postavu do hry… to bylo něco doposud nevídaného. A tak nezůstalo jen u konzole a Microsoft připravil Kinect i jako příslušenství pro běžné počítače.

Jenomže praxe ukázala, že nový způsob hraní není až takové terno. Hraní s Kinectem se hodilo na nějaké párty či pro děti, ale nepřesné ovládání a chabá nabídka her, které by možnosti ovladače nějak rozumně dokázaly využít, poslala Kinect na vedlejší kolej. A to až tak, že v nově uvedeném Xboxu One S už konektor pro Kinect chybí.

Nějaké hry pro Kinect ale stále vznikají a teď byla uvedena jedna, která snímání postavy využívá doposud nevídaným způsobem. A zdá se, že je hra Fru celkem zábava, při které zapojíte celé tělo a zároveň si trochu zapřemýšlíte. Přitom se docela dobře eliminují případné nepřesnosti při snímání, hra totiž využívá dopočítanou siluetu vaší postavy. Podívejte se na video:

Jasně, nebude to žádné terno, které by dokázalo zájem o Kinect nějak zásadně nakopnout, ale je vidět, že se dají najít způsoby, jak ovladač dobře využít. S novým Xboxem už ale na něj budete potřebovat redukci za 40 dolarů (cca 1200 Kč s daní). Ta se ještě neprodává, zatím ji lze předobjednat na Amazonu.

415788325
Nově se bude Kinect připojovat přes redukci, na novém Xboxu One S už konektor pro kdysi slibný ovladač už chybí
Diskuze (11) Další článek: Razer představil mechanickou klávesnici pro velký iPad Pro. Stojí přes pět tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,