Microsoft až nyní ukončil výrobu Xboxu 360. Po více než 10 letech

Druhá generace herní konzole Xbox, tedy ta s označením 360 oslavila loni v listopadu 10 let. A ačkoliv to zní neuvěřitelně, Microsoft ji až doposud vyráběl.  Až nyní oficiálně oznámil, že s produkcí nových kusů definitivně končí.

Aktuálně se Xbox 360 prodává za 200 dolarů v případě 500GB modelu s přiloženou hrou Forza Horizon 2, u nás je to částka 5 190 korun.

Xbox 360 E Front.jpg
Xbox 360 E - poslední verze druhé generace, kterou Microsoft doposud vyráběl

Stopnutím výroby však ani zdaleka nekončí podpora pro Xbox 360. I nadále jej bude možné používat se všemi funkcemi a službami jako je Xbox Live Gold, které umožňuje online hraní. Stejně tak bude Microsoft a partneři zajišťovat servis hardwaru.

I přesto se však možnosti staršího Xboxu začnou zmenšovat tím, jak budou vývojáři ukončovat podporu svých aplikací. Jednou z prvních bude aplikace kanálu ESPN, která přestane příští měsíc uživatelům servírovat sportovní obsah.

Microsoft sice vytrvale vyvrací spekulace o připravovaném updatu Xboxu One, nicméně konkurence v podobě Playstation Neo je již téměř jistá. Ta by měla přinést především zvýšení grafický výkon a reakce Microsoftu by tedy byla logická.

Diskuze (16) Další článek: Seznam zveřejňuje analytická data v aplikaci Reporter. Podívejte se, jak používáme třeba Mapy.cz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,