Mapy.cz dostanou nové hledání a podrobné mapy světa

Seznam.cz právě představil novinky ve své mapové službě Mapy.cz. Tou hlavní je rozšíření podrobných mapových podkladů za hranice Česka a Slovenska, výrazného vylepšení se dočká i vyhledávání a dočkáme se také kvalitnějších snímků z ulic a letadel. Novinky budou k vyzkoušení už zítra v rámci betaverze.

385580275 
Už na sklonku roku 2014 Seznam nabídl podrobné mapy Evropy postavené nad daty z OpenStreetMap. Teď k tomu přibude celý svět. V barvách map Seznamu si tak můžete prohlížet třeba USA.

Už na sklonku roku 2014 jsme vyměnili datové podklady Evropy. Po pečlivém srovnání kvality podkladů jednotlivých dodavatelů, jsme se rozhodli pro data OpenStreetMap, které jsme obohatili naším mapovým klíčem. Teď díky nim můžeme lidem nabídnout nádherné a velmi podrobné mapy celého světa. Vedle toho jsme kompletně přepsali hledání na mapách a postavili jej na naší fulltextové technologii, která nám umožní výrazně zvýšit kvalitu hledání v ČR a zároveň i hledat celosvětově,“ řekl k novinkám Pavel Zima, generální ředitel Seznam.cz.

Už na tuto letní sezonu přitom Seznam.cz chystá aktualizaci i svých mobilních aplikacích na všech platformách, která umožní stáhnout vybrané segmenty světových map do mobilního telefonu pro offline použití.

Postupně se také dočkáme nových snímků z ulic pro funkci Panorama, kterou snímají automobily s novou technikou. Nově budou moci být nasnímána i místa autem nedostupná, k dispozici je nově vyvinutý „batoh“ s šestikamerovým systémem pro pěší. 

Připravujeme podrobnosti...

Aktualizováno – o dalších novinkách a podrobnostech se dozvíte v novém obsáhlém článku:

Diskuze (1) Další článek: Pony Express: Další vtipná hra ve vyhledávači Googlu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,