Drony | Mall.cz

Mall.cz tento týden vyzkouší doručování zboží dronem

Mall.cz tento týden zřejmě jako první český internetový obchod vyzkouší doručování zboží pomocí dronu. Chce otestovat celý proces od objednávky, přes její zpracování, přelet až k doručení. Pokus bude přenášet online na videu, pak na něj upozorníme i na Živě. Zatím je dostupný trailer:

Neznamená to, že se drony brzy objeví vedle osobního převzetí a doručovacích služeb typu PPL a DPD. Česká legislativa automatické doručování zboží tímto způsobem nepovoluje, a i test proběhne pod dohledem Úřadu pro civilní letectví. Je to ale možná cesta. Většina zásilek – odhaduje se, že 80 % – váží pod dva kilogramy, které vrtulníček bez potíží unese.

V zahraničí se tento způsob doručování také zatím jen testuje. Například Amazon v červenci začal s testy ve Velké Británii poté, co letecký úřad v USA novými pravidly tyto zkoušky zkomplikoval. V ČR nedávno vyzkoušel robota na kolečkách internetový obchod Rohlík.

Na obrázcích, které Mall poskytl, je dron Matrice 100 známého výrobce DJI. Na rozdíl od komerčních produktů typu Phantom se Matrice prodává jako základ, který si zákazník upraví podle svých potřeb: přidá různé senzory, držáky, naprogramuje chování. Tento dron se prodává za 3 600 eur (97 000 Kč).

1.jpg2.jpg4.jpg
10.jpg 5.jpg
6.jpg 8.jpg
Diskuze (20) Další článek: Hrátky s „umělou inteligencí“ od Googlu: zkusil jsem vytvořit kopii sebe samotného

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,