Macy nám budou na podzim rozumět, do OS X zamíří Siri

V rámci vývojářské konference WWDC, která by se měla uskutečnit v týdnu od 13. června, Apple tradičně ukáže novou verzi systému OS X. Jednou z hlavních novinek by přitom podle webu 9to5mac měla být hlasová asistentka Siri. Ta by se tak rozšířila na další platformu. Do iOS zamířila v roce 2011 a minulý rok přibyla i do WatchOS a také televizního tvOS.

sirifullmac2.png
Takto by měla vypadat Siri v OS X 10.12 (zdroj: 9to5mac.com)

V Applu prý Siri pro Macy testovali od roku 2012, až nyní by se měla do finálního vydání OS X 10.12 opravdu zařadit. Na rozdíl od ostatních platforem nebude fungovat ve fullscreen režimu, ale podobně jako vyhledávání Spotlight poběží ve vlastním okně, které se aktivuje ikonou v systémové liště. Nastavení by potom mělo umožňovat přiřadit k Siri i klávesovou zkratku. Podobně jako na iPhonu by potom měla fungovat i aktivace povelem „Hey, Siri“ v případech, kdy je Macbook připojený k napájení.

Zatím není jisté, co vše bude Siri v OS X zvládat. Kromě běžných povelů, které známe s iOS, by si měla poradit i s chytrým vyhledáváním Spotlight. To umožňuje jednoduše hledat dokumenty, maily, fotky i další typy souborů podle jejich vlastností s použitím běžné řeči. Příkladem je třeba povel „Najdi mi všechny fotky vyfocené v Brně na podzim 2014.“

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (13) Další článek: Google Docs se po diktování naučil i hlasové příkazy. Zatím jen v angličtině

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,