macOS Sierra už je dostupný pro všechny, Apple uvolnil veřejnou betaverzi

Nové systémy iOS a macOS s novým názvem Sierra byly představeny před měsícem na vývojářské konferenci WWDC. A podobně jako v případě předchozích verzí i nyní Apple slíbil veřejné betatestování, které je dostupné i běžným uživatelům bez vývojářských účtů. Slib splnil o víkendu, kdy veřejnou betaverzi macOS uvolnil.

Pokud máte zájem o vyzkoušení nových funkcí jako je Siri, vylepšený iCloud, automatické čistění disku nebo souborový systém APFS, zamiřte na oficiální stránky Applu. Po registraci do testovacího programu obdržíte kód, který stačí vložit do Mac App Store a získat tím instalační soubor.

obrázek 189.jpg
Nejstarším strojem, na který lze macOS Sierra instalovat je plastový Macbook z roku 2009

Nový systém lze instalovat jak na druhý diskový oddíl, tak externí úložiště – v obou případech bude možný boot po stisknutí klávesy Option při startu počítače. Zároveň nedoporučujeme používání betaverze jako hlavního systému – narazit můžete jak na nekompatibilitu aplikací třetích stran, tak nedodělky a bugy v rámci systému.

Kromě nového macOS Sierra se do fáze veřejného testování dostal také druhý operační systém od Applu – iOS pro mobilní zařízení. Získáte jej na totožném webu.

Diskuze (2) Další článek: Acer připravil parádní notebook pro profíky: TravelMate X3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,