Virtuální realita | Acer

Levné brýle pro VR bude mít také Acer, měly by stát méně než 10 tisíc

Před pár dny jsme psali o brýlích pro virtuální realitu od Lenova, které mají dorazit na trh v průběhu letošního léta. Ještě dříve by se však mezi první uživatele měly dostat brýle od Aceru. Ten je společně s Microsoftem představil dnes v New Yorku a koncept se prakticky neliší od Lenova.

Ostatně oba modely vychází z platformy Microsoftu pro rozšířenou realitu, kterou buduje společně s Hololens. Acer zde mluví o mixované realitě a tudíž nepůjde o průhledové brýle jako v případě Hololens, ale o brýle typu Oculus Rift nebo HTC Vive. Zároveň ale nebudou vyžadovat žádné prostorové senzory a v případě rozšířené reality bude obraz promítán na vestavěné displeje.

Mnoho parametrů zatím neznáme, odtušit tak můžeme pouze přítomnost minimálně dvojice kamer, která poslouží jak pro orientaci v prostoru, tak právě rozšířenou realitu. Právě sledování zařízení v prostoru společně s pozicí hlavy je vlastnost, kterou se Microsoft naučil při vývoji Hololens a v podobě technologie inside-out tracking, ji budou nabízet i tyto levnější zařízení.

Nově představené brýle Aceru, stejně jako již známý model Lenova by měly zamířit mezi tradiční VR od Oculusu či HTC a virtuální realitu pro smartphony. Cena by se měla pohybovat kolem 300 dolarů a u nás by tak podobné zařízení nemělo stát více než 9 až 10 tisíc korun.

Diskuze (13) Další článek: Americký Senát rozdal zaměstnancům nové čipové karty. Jenže se zapomnělo na ty čipy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,