Lenovo na svých počítačích vylepší Cortanu

Microsoft před pár dny oznámil, že jeho hlasová asistentka Cortana ještě před letními prázdninami zamíří na Android a později i na iOS a nyní své plány s Cortanou oznámilo i Lenovo.

Jeden z největších výrobců osobních počítačů propojí Cortanu se svou vlastní technologií REACHit, kterou zabuduje přímo do vyhledávače ve Windows 10. Upravená Cortana pak bude moci získávat informace i z dalších napojených služeb. Vedle úložiště OneDrive si poradí třeba i s Dropboxem a  Drivem od Googlu.

REACHit Cortaně dodá i nové povely, takže díky indexaci souborů dokáže najít odpověď třeba na otázku: „Hey Cortana. Where is the spreadsheet I worked o at Starbucks yesterday?

135774651
Vylepšená Cortana s technologií REACHit na počítačích Lenovo

Systém tedy bude muset pochopit, že hledáte tabulku z Excelu, na které jste pracovali včera v kavárně. Musí tedy rozpoznat nejen typ dokumentu ale také místo a čas. Pokud by se to Lenovu a Cortaně podařilo a neskončí jen u několika líbivých ukázek ve videu výše, mohlo by se jednat o zajímavou konkurenční výhodu a ukázku, že i Windows 10 bude ze strany výrobců stále tvárný a snad i k lepšímu, aniž by se jednalo o tradiční bloatware.

 REACHit bude zpočátku k dispozici jen pro vybrané betatestery na americkém kontinentu.

Diskuze (7) Další článek: Film Gympl je zdarma na YouTube. Režisér tak bojuje proti pirátění

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,