Hudba, filmy, seriály | Evropská unie | Pirátství

Ledy tají: Paramount se dohodl na ukončení geoblockingu

Geoblocking je zlo a jeden z velkých důvodů, proč tak kvete pirátství filmů a seriálů. Filmy zablokované pro konkrétní zemi se okamžitě stávají hitem na pirátských zdrojích. Evropská komise se už dříve zavázala, že bude prosazovat konec geoblockingu, protože to i odporuje principu jednotného evropského trhu.

951608279
Nový TV Start Trek si přehrajete v celé Evropě stejně rychle jako v USA

Jednání s největšími držiteli práv na audiovizuální obsah má nyní konečně první větší úspěch. Spor se vedly mezi Sky-TV a Paramountem, Paramount po nátlaku letos v dubnu zveřejnil plánované kroky a nyní jsou tyto kroky právně závazné. Paramount se nyní zavázal, že nebude po licencování obsahu evropskému šiřiteli obsahu po tomto šiřiteli vyžadovat závazky ohledně blokování obsahu, nebude trvat na nasazení blokování a nebude je ani soudně vymáhat.

Závazky budou platit po dobu pěti let a týkají se televizního vysílání, placené televize, satelitní televize a online služeb. Podobný tlak se vyvíjí i na Disney, NBCUniversal, Sony, Twentieth Century Fox a Warner Bros. Po tomto kroku Paramountu je pravděpodobné, že se k němu přidají i další studia.

Diskuze (8) Další článek: Přechod zdarma na Windows 10: co by vám ještě nemuselo být jasné

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,