Software | Microsoft | Mobilní telefon | Lumia

Konec Lumií: Microsoft zjevně přestane nabízet telefony vlastní značky. A co Surface Phone? Za rok. Možná...

Že se mobilní platformě Windows 10 Mobile nedaří, to už víme. S novým mobilním operačním systémem nastoupil Microsoft pozdě a akceleraci pak už nepomohla ani koupě Nokie. Tuto nezdařenou investici firma odepsala, řadu lidí propustila a nyní to vypadá na definitivní tečku za tímto přešlapem - ukončení prodeje telefonů Lumia.

Lumie by se měly doprodat do konce roku, poté už nabízeny nebudou, tvrdí zdroj webu WinBeta z řad zaměstnanců Microsoftu. A podporují to i mnohé indicie: například Lumie výrazně zlevnily, třeba oficiální cena vrcholného modelu Lumia 950 spadla pod deset tisíc. Lumie jsou také stále méně vidět. Jak upozorňuje WinBeta, z americké verze webu mizí odkazy na Lumie a telefony jsou v kamenných obchodech Windows Store odsouvány do nejzapadlejších koutů prodejen.

483733707
Microsoft Lumia 950. Telefon s atraktivní hardwarovou výbavou, který aktuálně nestojí moc. Od koupě odrazuje jen software...

Opakovaně se už objevily neoficiální zkazky, že Microsoft připravuje nový telefon pod značkou Surface. Jenže ani to už není jisté. Vývoj má skluz a pokud by přišel, tak až ke konci roku 2017, nebo začátkem roku 2018, píše Softpedia.

Microsoft nicméně nehodlá zabít celou mobilní platformu, tu hodlá udržet a doufá, že alespoň v korporátní sféře najde uplatnění. Jenomže bez telefonů to půjde těžko. Jak má platforma přežít celý rok bez nových telefonů? Microsoft spoléhá na své partnery, kteří nová zařízení uvedou, píše nepřímo šéfka insider programu Dona Sarkar na Twitteru.

Jen ale aby partneři vůbec něco nového uvedli. Prodávat telefony pro platformu Windows se výrobcům totiž moc nevyplatí, zájem oproti Androidu je totiž mrzký.

Diskuze (67) Další článek: Vyřešeno: bezdrátová sluchátka od Applu neztratíte díky šňůrce. Za 250 korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,