Kindle Unlimited: Amazon testuje paušální přistup ke knihám

Tak trochu neoficiálně unikla informace o tom, že Amazon testuje přístup ke knižní databázi v rámci měsíční paušálu - Kindle Unlimited, který by si uživatelé pravidelně platili.

Jak lze vidět na uniklých reklamních bannerech, Amazon nabízí za poplatek deseti dolarů měsíčně (přibližně 200 korun) neomezený přístup ke čtení více než 600 000 knih.

 2014-07-17 v 9.19.35.png
Banner kterým Amazon lákal vybrané uživatele na službu Kindle Unlimited

V rámci dostupné Google cache lze vidět i bližší detail stránky, kterou mohli vidět jen někteří vybraní testovací uživatelé. Mezi vyzdvihované tituly tak patří například i celá série Pána prstenů, Hry o život a spousty dalších.

Pokud by Amazon tuto službu spustil, znamenalo by to podobný problém  jako u streamování hudby za paušál. Velmi rychle by nastal propad prodejů knih a stejně jako hudby, i zde by na to doplatili především autoři.

Kindle Unlimited by v případě oficiálního spuštění konkurovala menším službám jako Scribd nebo Oyster. Zda se tak nakonec Kindle Unlimited stane skutečností, záleží ale samozřejmě na dohodě s vydavateli a následných podmínkách.

Diskuze (21) Další článek: Dělat cloudový byznys s Microsoftem začíná být nutnost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,