Byznys | Intel

John McAfee nemůže v podnikání používat jméno McAfee. Žaluje proto Intel

Intel v roce 2010 koupil bezpečnostní společnost McAfee, kterou vybudoval John McAfee a nejznámějším produktem byl jeden z nejpoužívanějších antivirových nástrojů. Po odkupu hardwarovým gigantem za 7,7 miliardy dolarů došlo k přejmenování společnosti na Intel Security, nicméně produkty stále nesou jméno svého zakladatele. Ten i proto nemůže svoje jméno používat v dalším byznysu, čemuž se bude bránit u soudu.

Spor nastartovalo zapojení McAfeeho do společnosti MGT Capital Investments, kterou chtěl přejmenovat na John McAfee Global Technologies. Zástupci Intelu však reagovali varováním, že případná společnost s tímto jménem bude porušovat ochrannou známku, kterou Intel získal v roce 2010 nákupem bezpečností společnosti.

McAfee se proti tomuto postupu chce bránit soudní cestou a v pátek proto podal žalobu, která bude postavena na tom, že má stále právo používat svoje jméno v rámci podnikání.

Mezitím se mimo jiné jedná také o prodeji bezpečností divize Intel Security, která je ztrátová. Hovoří se o částce tří miliard dolarů, které by měla vyplatit investiční společnost TPG.

Diskuze (6) Další článek: Revoluce po 20 letech: první tranzistory z uhlíkových nanotrubic překonávají křemíkové tranzistory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,