Jedna klávesnice pro tři zařízení Logitech K480 (video)

Aby jedna Bluetooth klávesnice byla současně spárována s více zařízeními není bohužel něco běžného. Novinka Logitech K480 se to snaží napravit. na první pohled nevypadá jako obyčejná klávesnice k počítači. Spíše připomíná držák pro tablety nebo nějaké kuchyňské příslušenství.

Nad tlačítky klávesnice je barevně zvýrazněný žlábek, kam můžete odložit telefno nebo tablet. Ten pak bude mí příjemný sklon pro delší psaní. Vlevo nad klávesou Esc je pak otočný volič, kterým si přepínáte, které ze tří spárovaných zařízení budete ovládat. Neplatí tedy, že byste současně na všech třech zařízeních psali stejné znaky. Vybíráte si to aktivní.

Tradiční funkční klávesy F1-F12 mají doplňkové funkce (hlasitost, média, hledání a pod.), přičemž fungují vždy podle daného operačního systému připojeného zařízení. K480 podporuje Windows, Mac OS X, Android, iOS i Chrome OS.

Samotné klávesy působí na první dotyk trochu vachrlatým dojmem. Nemají pevnost a nízký zdvih těch notebookových, stejně tak nejsou vysoké a s dlouhým zdvihem jako u stolních klávesnic. Někoho může orazovat i chybějící numerický blok. K480 zkrátka hraje více na styl a psaní mimo pracovní stůl. Doporučená cena klávesnice K480 je 1300 Kč.

Diskuze (4) Další článek: Cyborg Unplug: Zbraň za pár dolarů, která může fungovat jako rušička Wi-Fi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,