Hudba, filmy, seriály

Jak se daří exkluzivnímu streamování hudby na Tidalu? Bídně

Když dorazil Tidal, do Česka, slibovali jsme si od něj především streamování hudby ve vyšší kvalitě. Tu přehrává v bezztrátovém FLACu s datovým tokem 1,4 Mb/s. Následně se přidaly informace o exkluzivních dohodách, na nichž chtěl rapper Jay-Z, vlastník společnosti, postavit svoji konkurenceschopnost. Pod křídla Tidalu se přidalo šestnáct velkých hudebníků, kteří mají právo rozhodovat o distribuci svojí hudby a mohou je tak stáhnout z ostatních streamovacích služeb. To se však nestalo a Tidal mnoho exkluzivního obsahu nenabízí. Navíc nyní vykázal velmi špatné hospodářské výsledky za minulý rok.

Scrn-09-14-004.png
Usher je jeden z mála umělců, jehož album je dostupné exkluzivně na Tidalu

Mateřská společnost Aspiro, pod kterou Tidal spadá, informovala o ztrátě 28 milionů dolarů. To je více než dvojnásobek předloňského výsledku, kdy ztráta činila 10,4 milionů dolarů. Tidal si navíc podle WSJ nezajistil investice na letošní rok.

Ani počet předplatitelů není nijak obrovský – aktuálně se pohybuje kolem 4 milionů platících zákazníků. Apple Music disponuje 17 miliony a Spotify dokonce 30 miliony.

Diskuze (19) Další článek: Facebook a Twitter chtějí skoncovat s hoaxy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,