Bezpečnost | Web | Hacking

Internetem se šíří databáze 400 milionů milovníků nezávazného sexu a erotických webkamer

Hackeři loni v létě hodně zatopili nevěrníkům, kteří se zaregistrovali na seznamce Ashley Madison specializující se na vdané a ženaté, kterým nabízela nějaké to anonymní povyražení. Na internet tehdy uniklo na třicet milionů účtů ze všech koutů světa včetně Česka.

458212269
AdultFriendFinder je takový Facebook pro dospělé. FarmVille ani Miloš Zeman se tam neřeší.

Teď tu máme opět útok a cílem jsou zase pochybné seznamky pro dospělé. Podle bezpečnostních analytiků se na hackerských fórech a e-shopech objevila obrovská databáze uživatelů včetně hesel hned z několika podobných služeb – dohromady se jedná o více než 400 milionů účtů.

317364875
Pokud máte účet na některém z těchto webů, možná to brzy praskne

Největší obětí je seznamka AdultFriendFinder.com, ze které kdosi ukradl databázi s 339 miliony členů. Další velkou rybou je Cams.com (62 milionů) nebo třeba Penthouse.com (7 milionů).

Nejméně čtvrt milionu Čechů

Analytici z LeakdSource.com na svém webu zveřejnili i základní statistiku ukradené databáze z erotické seznamky AdultFriendFinder. 249 557 uniklých účtů mělo například e-mail na českém Seznamu. Zdá se tedy, že se problém bude týkat i nejednoho zdejšího surfaře.

Zároveň se potvrzuje, že podobné služby mají často chabé zabezpečení, ačkoliv se na svých stránkách chlubí zaručenou anonymitou a bezpečím. Ostatně zmíněný AdultFriendFinder.com byl v posledních několika letech napaden hned dvakrát.

Pokud se tedy chcete seznamovat s dalšími surfaři na webu, zkuste to třeba v naší Poradně a na Superfóru.

Diskuze (13) Další článek: FBI provozuje možná až polovinu pedofilních webů na Toru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,