Intel | Hodinky

Intelu se nevydařily hodinky Basis Peak - stahuje všechny kusy a vrací peníze

Intel si před dvěma lety koupil vstup do světa chytrých hodinek. Koupil firmu Basis vyvíjející hodinky s propracovanými senzory pro automatické rozpoznávání aktivit.

Hodinky Basis Peak, uvedené už pod Intelem, přinesly lepší design a propracovanější funkce. Jsou unikátní automatickou schopností rozpoznat nejen chůzi a běh, ale i jízdu na kole, kde se ruka nějak dramaticky nehýbe. Kromě tepu totiž měří i vodivost kůže. V aplikaci pak sbíráte ocenění za dosažené milníky a dostáváte motivaci ke zlepšování.

447062143
Žhavá novinka to není, ale žhavé prý ano. Kvůli přehřívání se stahují z trhu

Do České republiky se Basis Peak oficiálně nedodával, mohli jste si je koupit z Amazonu, a popravdě ani notifikace z mobilu do hodinek neumí přenášet diakritiku. Basis Peak se k nám ale už nikdy nedostane. Intel celý projekt ruší.

V létě se objevila první nabídka dobrovolné výměny. Intel zjistil, že některé hodinky se přehřívají a hrozí popálení. Pokud by měl někdo pocit, že hodinkám nevěří, dostal možnost je vrátit zpět Intelu a získat zpět i peníze, pro Českou republiku to vychází na 184 liber (5620 Kč).

Nyní ale Intel sáhl k drastičtějšímu opatření - stahuje povinně všechny hodinky Basis Peak a koncem roku zastaví i synchronizační servery pro ukládání vašich aktivit. Protože hodinky vyžadují při instalaci synchronizaci se servery a při delším používání bez synchronizace začnou vypisovat varování o nedostatku paměti, budou příští rok v lepším případě použitelné jako digitálky s občasnou otravnou hláškou.

Dva roky od uvedení poslední verze hodinek je v dnešní rychlé době extrémně dlouhé období, konkurence má dávno barevné displeje, propracované notifikace a kvalitnější aplikace na hodinkách i v mobilu.

Intel se chce výrazněji prosazovat v nepočítačových produktech, současně ale přehodnocuje svou strategii na více frontách. Žádné nové hodinky Intel zatím nepředstavil a nyní i to jediné, co dokázal nabídnout, stahuje kompletně z trhu.

Diskuze (27) Další článek: Tvůrce Pokémon Go se rozpovídal o budoucnosti. Jednou je prý budeme chytat prostým pohledem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,