Technologie | Intel | ARM

Intel bude vyrábět ARM procesory

Intel je výrobce čipů, jako jeden z mála v rámci jedné firmy drží vývoj procesorů i jejich výrobu. Snaha rozšířit výrobu o vlastní procesory pro mobilní tablety a telefony však velkou díru do světa neudělala, takže kapacita továren měla volné rezervy.

Na letošním IDF Intel oznámil, že licencoval technologii ARM a bude je vyrábět ve svých továrnách. Nepůjde ale o jeho vlastní návrhy procesorů, bude fungovat jako továrna pro ostatní výrobce, jako dnes třeba operuje TSMC. Protože ale Intel trvale patří k lídrům výrobních technologií, dokáže nabídnout zájemcům výrobu ARM procesorů 10nm technologii.

117436463

První firmou, která využije novou kapacitu Intelu, bude LG. Nechá si vyrobit procesory pro své mobilní telefony, které tak budou úspornější díky jemnější technologii výroby. Další zveřejněné firmy jako Spreadtrum, Achronix Semiconductor, Netronome a Altera pak využijí 14 a 22nm výrobu.

Intel tak navzdory ústupu z mobilních procesorů se může brzy zase dostat jím vyrobenými čipy zpět do mobilních telefonů. Navíc kromě samotné výroby dokáže nabídnout i podpůrné čipy jako jsou LTE modemy a podobně.

Zdroj: Intel

Diskuze (21) Další článek: Intel Joule: základ pro chytré roboty, drony a rozšířenou realitu, se kterým si můžete hrát

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,