Sociální sítě | Instagram

Instagram jde proti původní myšlence, kterou ukradl Snapchatu. Příběhy si můžete uložit napořád

Příběhy (Stories) se na Instagramu od jejich uvedení rychle staly velmi populární funkcí, kterou celosvětově využívá přes dvě stě milionů uživatelů. Veškerý vytvořený obsah ale po 24 hodinách od publikování zmizí, což zajisté zamrzelo nejednoho uživatele. Nyní Instagram přidává pro příběhy automatické ukládání do archivu a možnost zviditelnění na profilu.

Do archivu se automaticky přesunou všechny vámi sdílné příběhy, dostupné pak jsou přes odkaz na profilu. Archiv je soukromý a máte k němu přístup pouze vy. Pokud se vám ale některé příběhy líbí natolik, že je budete chtít na profilu ponechat, můžete si je tam připnout.

U zvýrazněných příběhů si můžete zvolit náhledový obrázek a přidat popisek. Zůstanou pak připnuté pod profilovým obrázkem a budou dostupné každému, kdo se na váš profil podívá.

Instagram tak ještě více rozděluje svou aplikaci na dva samostatné proudy – běžné fotografie a příběhy. Obě funkce existují naprosto odděleně a uvidíme, zda se někdy dočkáme sloučení. Osobně bych podobnou iniciativu uvítal, prozkoumávat dva nezávislé streamy obsahu není příliš pohodlné.

Váš názor Další článek: Čína uvedla do provozu první elektrickou nákladní loď, která neprodukuje žádné emise

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,