HP ukázalo konvertibilní notebook pro práci s 12" odnímacím displejem

Konvertibilní notebooky cílí většinou na soukromé uživatele. To se však rozhodlo změnit HP, které uvedlo na trh „tabletobook“ Pro x2 612 s odnímatelným displejem. Kromě podnikových vlastností, jako jsou čtečky otisků prstů nebo Smart Card, má i za povedené parametry pro použití na doma. Líbit se bude především dlouhá výdrž na baterii.

hp-x2-612-low-res-nahled.jpg

HP pro podnikový stroj zvolilo displej s méně tradiční úhlopříčkou 12,5 palců. Naštěstí použilo rozlišení Full HD a také IPS panel. Displej je samozřejmě dotykový a v jednom okamžiku umí snímat deset dotyků. V odpojitelném displeji je umístěna primární baterie, která by prý měla stroj živit po dobu osmi hodin. Sekundární baterie v klávesnice je o něco menší a přidá dalších šest hodin. Celý pracovní den bez zdroje energie by tedy měl být reálný.

01.jpg02.jpg03.jpg
04.jpg 06.jpg

Podle varianty notebooku bude vybaven procesorem Intel Core i3 nebo Intel Core i5. U základní varianty s 4 GB operační paměti to bude model i3-4012Y, u nejvyšší verze pak i5-4202Y.

HP Pro x2 612 se na náš trh dostane v průběhu září s cenami začínajícími na 23 000 Kč. Některé z eshopů již mají nové notebooky zalistované v nabídce.

Diskuze (5) Další článek: NATO posouvá kyberválku do priorit na nejvyšší úroveň

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,