Apple | Homepod

Homepod může poškodit dřevěný nábytek. Apple má řešení: nestavět ho na dřevěný nábytek

Co víme o reproduktoru Homepod od Applu: hraje perfektně – srovnatelně s Hi-Fi reproduktory s o několik tisíc vyšší cenou, vestavěná Siri toho umí zoufale málo a oprava zařízení bude velmi drahá. Nyní se přidává problém, na který naráží první uživatelé repráku – zanechává dobře patrné stopy na dřevěném nábytku, který je ošetřen vrstvou na bázi oleje.

Při recenzování na to narazili například na webu Wirecutter a webem se šíří i další fotky od běžných uživatelů.

Apple zareagoval svým typickým způsobem. Vysvětlil, že jde o běžnou reakci způsobenou silikonovými podložkami reproduktoru, kterou umocňují vibrace. Skvrny sice setřít nejdou, ale měly by podle Applu po nějakém čase zmizet. Zároveň ale uživatelům doporučuje, aby Homepod umístili na jiný povrch. Na stránce podpory pro Homepod dodává, že to pro reproduktory se silikonovými podložkami není neobvyklé.

Applu bychom s přivřením obou očí odpustili to, že začal prodávat produkt i s tímto problémem, o kterém musel vědět. Je ale zarážející, že se PR oddělení nepoučilo z nedávného fiaska týkající se omezování výkonu iPhonů kvůli stárnutí baterií. Stejně jako v tomto případě Apple nedokázal o chybě informovat dopředu a čekal až na okamžik, jestli se začne řešit v médiích.

Diskuze (78) Další článek: Dickman chce 6 miliard dolarů. Na jeho notebooku se nezdařil upgrade na Desítky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,