HGST má nové serverové SSD řady Ultrastar SS300 s kapacitou až 7,68 TB a rychlostí čtení 2,1 GB/s

Pro podnikové nasazení v serverech a datacentrech jsou určené nové modely výkonných 2,5palcových SSD od HGST (divize Western Digital) řady Ultrastar SS300, které se pyšní vysokou kapacitou, rychlostí i výdrží.

HGST Ultrastar SS300 jsou k dispozici v kapacitách 400 GB až 7,68 TB, přičemž vybírat lze mezi modely s čipy MLC nebo TLC. Odlišnost je pak ve výdrži, která může být až 10 přepsání denně - maximálně lze zapsat 59 PB u nejvyššího modelu, 900 TB u nejnižšího.

Klepněte pro větší obrázek

Díky použití dvou portů rozhraní SAS 12 Gb/s lze u všech modelů dosáhnout na rychlost čtení až 2,1 GB/s, rychlost zápisu se pak odvíjí od jednotlivých modelů a kapacit. Zmíněný nejvyšší model s kapacitou 7,68 TB má rychlost sekvenčního zápisu až 2 050 MB/s. V serverové oblasti jsou ale důležité i hodnoty IOPS, které jsou u čtení až 400 tisíc IOPS u všech modelů. Spotřeba při provozu je 9 W, 11 W nebo 14 W dle módu.

Klepněte pro větší obrázek
Podrobný výpis specifikací nových SSD HGST Ultrastar SS300

Samozřejmostí je podpora hardwarového šifrování (TCG, FIPS), ochrana při výpadku napájení a další technologie. SSD jsou připravené pro chod v teplotách 0 až 60 stupňů Celsia, hodnota MTBF je 2,5 milionu hodin a záruka je pět let. Ceny zatím nebyly zveřejněné.

Váš názor Další článek: Kdo dal počítačům okna, kurzor a myš: Douglas Carl Engelbart

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,