Drony

Hardware je těžký: chytrý dron Lily nebude, firma vrací peníze

Hardwarové startupy to mají velmi těžké, jen málo z nich to dotáhne do produkce slíbených zařízení a jen málokdo vydrží samostatně více let. Firma Pebble, která se právě dávala za příklad takového úspěšného startupu, neslavně skončila loni na podzim, nyní přichází další rána.

Dron Lily, o kterém jsme na Živě už několikrát psali, byl představený už před necelými dvěma lety. Doposud se ale nevyráběl. Měl se začít vyrábět v loňském roce, dokonce získal prestižní ocenění na CES 2016, ale do prodeje se už nikdy nedostane.

Firma Lily už nedokázala získat další prostředky nutné na rozjetí finální velkovýroby a hází do ringu ručník. Naštěstí pro ty, kteří si dron v crowdfundingové kampani koupili, alespoň vrátí peníze za předobjednávky.

Lily měla díky chytrým senzorům sledovat vybranou osobu, startovat prostým vyhozením dronu do vzduchu a startovat třeba z vodní hladiny díky vodotěsnosti. Od půlky května 2015 se ale nepodařilo vyrobit finální podobu ve větším počtu kusů. Existovalo sice pár modelů pro betatestery, ale tisíce zájemců, kteří na ni vybrali celkem 34 miliónů dolarů, svůj chytrý dron Lily nikdy neuvidí. Jak uvádí Techcrunch citující rozesílaný e-mail, firma končí a nabídne zákazníkům vrácení peněz.

Diskuze (12) Další článek: Android Wear 2.0 je téměř hotový, hlásá Google. Nové hodinky jsou za dveřmi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,