Hardware | Google

Google ukázal zařízení Jump pro tvorbu 360° videí. Obsahuje 17 akčních kamer a stát bude půl milionu

Google před dvěma lety uvedl kamerový systém Jump, který obsahoval 16 kamer GoPro a sloužil pro pořizování obsahu pro virtuální realitu. Nyní byla představena druhá verze, s níž Google upustil od spolupráce s GoPro a zároveň byla vylepšena většina parametrů.

Aktuální sestava čítá celkem sedmnáct kamer od společnosti Yi Technologies, kde jedna je namířena směrem vzhůru a další pokrývají horizontálně 360°. Součástí je také cloudový software, který se postará o složení a synchronizaci obrazu ze všech zařízení.

Základem jsou kamery se senzorem Sony o velikosti 1/2.3“ o rozlišení 12 MPx. Objektivy mají světelnost F2.8. Využitým procesorem je Ambraella A9SE75. Kamery jsou schopny pořizovat záznam v rozlišení 2 560 × 1 920 při snímkovací frekvenci 30 FPS, případně 1 920 × 1 440 při 50 FPS.

Pro ovládání může sloužit jak mobilní aplikace, tak ovládací panel s velkým dotykovým displejem přímo na sestavě. Pro aktivaci záznamu je potom připravený také Bluetooth ovladač. O napájení se postará akumulátor s kapacitou 93 Wh, který by měl celou sestavu udržet při životě pro 100 minut záznamu v plném rozlišení (8 192 × 8 192).

Zajímavostí je, že systém nevyužívá žádné centrální úložiště – záznam je standardně ukládán na paměťové karty v kamerách. Cena kompletního systému je 17 tisíc dolarů, tedy asi 420 tisíc korun bez daně.

Takto vypadá starší řešení Jump postavené na kamerách GoPro:

Diskuze (9) Další článek: Amerika opět přemýšlí, že obviní Juliana Assange a WikiLeaks ze špionáže

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,