Google | Instant Messaging

Google přidává funkce do komunikátorů Allo a Duo. Naučí se telefonovat a posílat soubory

Google v oblasti komunikace mezi běžnými uživateli aktuálně vsází na dvojici aplikací Allo a Duo. První z nich byla původně určena primárně pro videohovory, druhá pro tradiční textový chat. Na konferenci v Brazílii však Google oznámil novinky v obou platformách, které původní koncepty tak trochu naruší.

Největší změna proběhla v aplikaci Allo, kde Google upustil od záměru zprostředkovávat pouze videohovory. Aplikace tak nově nabídne i běžné hlasové hovory, a to jak při připojení pomocí Wi-Fi tak při využití mobilních dat. A to i na pomalejších sítích druhé generace.

Tady asi není příliš složité najít důvod, proč Google novinku oznamoval v Brazílii. Právě ve státech Jižní Ameriky jsou totiž velmi populární komunikátory typu WhatsApp, kde prostřednictvím nich komunikuje drtivá část mobilních uživatelů. A Google chce z tohoto mužství uživatelů taktéž získat svůj podíl.

Užitečná funkce zamíří také do textové aplikace Duo. Tady uživatelé volali především po možnosti sdílet mezi sebou soubory a Google tyto prosby vyslyšel. Nově tak Duo bude umožňovat zaslat soubory ve formátech PDF, DOC(X), APK, ZIP či MP3. Tam, kde to bude možné bude Duo zobrazovat i náhled.

Zatímco zasílání souborů dorazí do Dua globálně za několik týdnů, volání přes Allo prozatím bude exkluzivní funkcí pro brazilský trh. V budoucnu by se však měla rozšířit i do dalších regionů.

Připomeňme, že Google nedávno představil další dvojici nových aplikaci aplikací pro komunikaci - Hangouts Meet a Hangouts Chat. Ty cílí především na práci v týmech a ve firmách.

Diskuze (4) Další článek: Nová strategie ČT? Svět pod hlavou zmizel z iVysílání a najdete jej na Alze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,