Google Glass neumřely. Boeing je používá ke stavbě svých letadel

Google Glass, zařízení ve tvaru brýlí, které vytváří augmentovanou realitu, se u běžných uživatelů moc neuchytilo. U odborníků to je ale jiné. Zpráva serveru CIO.com, o které informuje The Verge, říká, že Google Glass používají odborníci v Boeingu ke stavbě letecké techniky.

924250706
Google Glass usnadňují technikům v Boeingu práci

Letadla totiž obsahují nesmírně komplexní sítě nejrůznějších kabelů a elektrických systémů, a tradičně se sestavují podle PDF návodů zobrazených na laptopech. Google Glass představují efektivnější metodu. Podle Boeingu je sestavovací proces díky brýlím rychlejší o 25% a chybovost se snížila na polovinu.

Boeing není u augmentované reality žádným nováčkem. Již v roce 1995 experimentoval se zvláštním zařízením, které se nasazovalo na hlavu a mělo pomoci technikům při práci. Tehdy se ale od toho rychle opustilo, protože zařízení bylo moc těžké a samo mělo moc kabelů. Nyní, jak technologie pokročily, je možné se k augmentované realitě vrátit.

Software potřebný pro Google Glass Boeing získal od společnosti APX Labs, výrobce softwaru pro chytré brýle jménem Skylight. Společně vytvořili aplikaci, kterou nyní používají technici při sestavování strojů. Software mimo jiné podporuje hlasové ovládání a umožňuje uživateli streamovat, co právě vidí.

Diskuze (19) Další článek: Týden Živě: Komunita šílí z Pokémon Go, Kuba z vylepšeného notebooku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,