Gmail | Chrome | Operační systémy | Windows XP

Gmail letos přestane naplno fungovat v Chromu ve Windows XP a Vista

Pokud používáte starší verze internetového prohlížeče Chrome, brzy se nebudete moci dostat na webovou aplikaci Gmailu. Google do Gmailu zavádí nová bezpečnostní opatření, kvůli kterým bude Gmail naplno pracovat jen ve verzích Chromu 54 a vyšších. Služba přestane fungovat i ve Windows XP a Windows Vista.

Ke změně dojde až v prosinci 2017, takže pokud patříte mezi ohrožené uživatele, máte ještě dost času na řešení. Poté bude Gmail ve Chromu 53 a nižších přesměrován na základní HTML verzi.

Majitelé Chromu na Windows XP a Vistu budou změnami nejvíce zasaženi. Poslední verze prohlížeče, která na tyto systémy vyšla, byla 49. Novější verze již na tyto systémy nelze instalovat. Google proto na svém blogu zdůrazňuje, aby uživatelé přešli na novější a bezpečnější operační systémy.

Windows XP používá i přes své stáří ještě relativně dost uživatelů. Neodradil je ani fakt, že Microsoft už systém dlouho neudržuje. Je možné, že právě ukončování aplikací a služeb je donutí přesedlat na novější verze Windows.

Diskuze (23) Další článek: 9 povedených konceptů létajících automobilů. Sci-fi se jednou stane realitou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,